vzw KIDSOMNISPORTCLUB JOJO GERAARDSBERGEN

Beste bezoeker

Welkom op onze clubsite. Wij zijn een sportclub-coördinatieschool te Geraardsbergen met als hoofddoelgroep kinderen tussen 4 en 12 jaar. Een aantal jaren terug hadden wij de unieke gelegenheid een testbatterij bij kinderen uit verschillende sporttakken te laten afnemen door een universitair team van Gent.  Met de resultaten hadden wij een beeld van het coördinatief vermogen maar ook van de fysieke componenten uithouding, snelheid, kracht, wendbaarheid en lenigheid. Vervolgens ontstond het idee om een programma samen te stellen teneinde de coördinatie reeds vroeg te stimuleren en te bevorderen. Dit programma willen wij jullie via onze club aanbieden. Meer over de methode vind je in de rubriek 'visie'. Onze hoofdoelstelling is kinderen tot de leeftijd van 12 jaar veelzijdig te laten bewegen. Om die reden kan ons programma aanvullend zijn voor een club in één bepaalde sporttak. We stellen als voorbeeld voetbalclub Ajax waar naast voetbal ook judo, boksen en atletiek aangeboden wordt bij de jeugdploegen. Ook kan ons programma er toe leiden dat iemand een talent bezit in een bepaalde sporttak, dat anders nooit ontdekt zou worden.

In de rubrieken programma - kalender vindt u de lessenreeksen. Bij media  kan u beeldfragmenten zien van onze lessen.

Uw kind zal bij ons ongedwongen kunnen sporten zonder druk en negatieve kritiek. Wij willen een veelzijdige opleiding aanbieden en het lichaam efficiënter leren gebruiken.

Wij zullen uw kind dan ook graag verwelkomen in onze club !

Onze club staat onder het peterschap van de heer Job FRANSEN, Doctor in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

Met sportieve groeten